Träning på vattenband

På Hx3 Ystad erbjuder vi även träning på vattenband samt vibrationsplatta för både häst och hund.

Vi tar emot hästar för både kompletterande träning samt i rehabsyfte efter skada och behandling. Vattenbandsträning är ett fantastiskt komplement till den vardagliga träningen, genom att den tränar hästen på ett skonsamt och kontrollerat sätt. Vattenbandsträningen ger hästen bättre balans och rakriktning, ökad kondition, starkare ryggmuskulatur och jämnare överlinje, bättre påskjut och bärighet. Hästen arbetar på ett korrekt sätt vilket till exempel är väldigt viktigt efter skador.

Vi låter alltid hästen gå på torrt band första gången, för att vänja in sig och förstå vad den ska göra, och därefter tar vi in vatten efterhand. Allt för att ha en trygg och glad häst i denna träning. Utefter hästens behov lägger vi tillsammans upp en plan för hur ofta, hur länge och på vilken nivå den ska vattenträna.

Hundar är lika välkomna att träna hos oss. Effekterna är desamma som hos hästarna, och vi ser ofta fina och snabba resultat på båda djuren.

Vibrationsplattan använder vi ofta efter ett pass på vattenbandet, för att rensa ut slaggprodukter och slippa träningvärk. Vibrationerna kan varieras på många olika sätt, de masserar och sätter igång blodcirkulationen genom benen ut i hela kroppen och dess inre organ på hästen eller hunden. Detta snabbar på läkningsprocesser, förebygger skador, minskar svullnader i ben, kan hjälpa till vid kolik och ökar välbefinnandet hos djuret. Dessutom har vi ett solarium ovanför plattan som värmer 15 cm in i muskulaturen hos hästen under tiden, det brukar uppskattas väldigt!

Vill du lämna din häst hos oss under en period? Vi har möjlighet att ta emot hästar för vattenbandsträning, ofta kombinerat med våra behandlingar, om du ska resa bort eller om hästen behöver en intensiv träningsperiod. Kontakta Elin för mer info och bokning av tider, 0708-75 05 24 eller elin@hx3ystad.se.